dimecres, 18 de gener del 2017

La llegenda del mont Olimp

A l’assignatura de Català estem treballant els gèneres literaris, entre ells la llegenda. Un company de tercer n’ha fet una que mereix ser publicada. Aquí us deixem el resultat:



La llegenda de mont Olimp

el mejor monte de tu p vida.jpg

En l’antiga Grècia, en un temps remot, es creia que els déus vivien en un lloc sagrat, el mont Olimp. Un explorador es va atrevir a anar-hi i va pagar les conseqüències. Aquesta llegenda comença així:

Hesíode, el personatge d’aquesta història, era un noi molt curiós a qui agradava saber el màxim possible. Des de ben petit li van explicar que els deus vivien al mont Olimp. Ell no s’ho creia i volia saber si això era veritat. Era un noi amb molta imaginació. La seva mare li deia que li va posar aquest nom pel gran poeta Hesíode, que va fer la “Teogonia, l’origen dels deus”. Aquest noi volia fer-se gran per fer un viatge i comprovar si hi vivia algú. Per fi va arribar el dia, es va acomiadar de la seva família i de tots els seus coneguts que es reien d’ell i del seu viatge estúpid. Va preparar-se i va marxar. Va anar a cavall fins la regió de Tessàlia. Va trigar molts dies fins arribar al seu objectiu. Quan hi va arribar, va veure l’altura d’aquell mont i es va aterrir, però va afrontar la seva por i va començar a escalar. Els deus estaven en la seva contra, vents molt forts l’endarrerien. Va començar una tempesta i pensava que anava a morir. De sobte un llamp va impactar contra ell. La deessa Atenea se li va aparèixer i li va concedir el seu desig de saber què hi havia al mont. Quan Zeus va veure que no havia mort pel seu llamp, es va enfadar tant que el va condemnar a un càstig etern.

La moralitat d’aquesta llegenda es que mai has de ser tan curiós i mai no has d’enfrontar-te als déus.

                                                                                                
Daniel Romero Garcia 3r C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada