dimecres, 15 de novembre del 2017

El velociraptor, el dinosaure més ràpid

El Velociraptor és un gènere de dinosaures teròpodes com el Tyrannosaurus, és a dir, que eren carnívors i caminaven sobre dues potes. El  seu nom ve del llatí de velox i raptor que signifiquen àgil i lladre, respectivament.
En quina època van viure?
Van viure durant el Campanià, cap a finals del període Cretaci, fa uns 75 a 71 milions d'anys.
Com eren?
El velociraptor va ser un carnívor bípede, és a dir amb dues potes i tal com el seu nom indica era molt veloç. Tenia tres urpes a les mans i quatre  als peus, l'última urpa, també anomenada "urpa terrible" era el seu tret més característic: allargada i corba, servia per a causar en les seves preses ferides mortals. Era relativament petit, els adults aconseguien una longitud de 1,8 m, i aproximadament 0,5 metres d'altura al maluc, pesava aproximadament 15 quilos.

Resultado de imagen de gif velociraptor

Quina velocitat podien córrer?

La gran urpa del peu era retràctil d'una manera similar a la dels felins, l’havia de retreure perquè si no ho feia l'urpa es desgastaria en contacte amb el terra. El Raptor podia córrer a 40 km/h gràcies als seves fortes potes i equilibrava el pes del cos amb la seva enorme cua. Com el Raptor tenia unes potes posteriors llargues, es creu que aquest animal corria fent unes grans gambades, com els atletes olímpics.
Ayyoub Hassnaoui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada