dimecres, 10 de gener de 2018

El Lleó




Per: Gisela De La Gala Raya.



El lleó (Panthera leo) és un mamífer carnívor de la família dels fèlids
i una de les quatre feres del gènere Panthera. Els mascles
excepcionalment grans arriben a 250 kg de pes, cosa que en fa el segon
fèlid vivent més gran després del tigre. Els lleons salvatges viuen a
l'Àfrica i a Àsia, amb una població en perill greu al nord-oest de l'Índia, havent desaparegut del nord d'Àfrica.

Quant anys viuen en un parc de animals?
Si sobreviuen a les dificultats de la infància, les lleones que viuen
en un hàbitat segur com ara el Parc Nacional Kruger poden arribar
sovint a l'edat de 12-14 anys, mentre que els lleons rarament
en viuen més de 8.Tanmateix, es coneixen casos de lleones
que han viscut fins a vint anys en estat salvatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada